Öppna meditationsträffar

  • FÖRELÄSNING, KURS

Öppna meditationsträffar varannan söndag 13.00-15.00

Varmt välkommen på dessa meditationsträffar med inriktning på sekulär medveten närvaro, där vi berör olika teman för varje gång och mediterar tillsammans. Syftet med träffarna är att erbjuda en gemenskap och fördjupning av meditationspraktiken inom olika livsområden. Under hösten kommer träffarna att hållas av fyra olika lärare som har långvarig erfarenhet som lärare i mindfulnessbaserade metoder och bakgrund inom vård och forskning.

Alla intresserade är välkomna, du behöver inte ha tidigare erfarenhet av mindfulness eller meditation.

Passens struktur:

Vi börjar med en stunds meditation eller annan form utav närvaroövning, som efterföljs av en frågestund och ett föredrag av den läraren som håller passet (se teman nedan). Sedan tar vi en paus med te/vatten, och avslutar med en stunds meditationsövning igen. Du kan komma i vanliga, bekväma kläder.

Kostnad:

Grundkostnaden för deltagandet är 200 kr, men du är varmt välkommen att betala mer eller mindre, efter din förmåga. Du kan betala per Swish på plats eller per faktura.

Lokalen:

Lokalen ligger i Gamla stan på Trädgårdsgatan 1. Notera att du behöver en portkod till lokalen, som du får per e-post när du anmält dig. Därför är det extra viktigt att du anmäler dig till passet.

Anmälan:

Per mail till maria@exvis.se du kan anmäla dig till enskilda träffar eller till fler träffar samtidigt (specificera i din anmälan vilken träff/datum det gäller). Din anmälan är bekräftad när du fått bekräftelsemail. Max 20 deltagare.

Höstens pass, lärare och teman:

2023-09-10: Gunilla Lönnberg – Tema: Visioner

2023-09-24: Maria Niemi – Tema: Meditation för den som har “svårt” att meditera

2023-10-08: Lina Rådmark – Tema: Ayurveda och meditation

2023-10-22: Maria Niemi – Tema: Mindfulness och ekopsykologi

2023-11-05: Mona Wolvén – Tema: Kroppen på jorden

2023-11-19: Maria Niemi – Tema: Mindfulness och kommunikation

2023-12-03: Gunilla Lönnberg – Tema: Tacksamhet

2023-12-17: Maria Niemi – Tema: (öppet för önskemål från deltagarna)

Om Lärarna:

Maria Niemi (länk)

Mona Wolvén är legitimerad fysioterapeut sedan 2002, utbildad vid Karolinska Institutet med en specialistexamen i mental hälsa. Därutöver har hon en grundutbildning i psykoterapi från Linköpings Universitet och är certifierad lärare i mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR) genom Mindfulness Center på Brown University, USA.

Gunilla Lönnberg är Medicine Doktor och folkhälsovetare och disputerade på en avhandling om mindfulness för gravida på Karolinska Institutet 2020. Hon arbetar som forskare på Uppsala Universitet och som frilansande mindfulness- och yogalärare. Hon är certifierad lärare i mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR) genom Mindfulness Center på Brown University, USA.

Lina Rådmark är Medicine Doktor och legitimerad apotekare. Hon disputerade på Karolinska Institutet år 2021 på effekterna av meditation och yoga på psykisk hälsa och stressfysiologi. Hon arbetar som forskare på Umeå Universitet och är även utbildad ayurvedisk hälsorådgivare. Lina är lärare i mindfulnessprogrammet ”Training for Awareness, Resilience and Action”.