Öppna meditationsträffar

  • FÖRELÄSNING, KURS

Öppna meditationsträffar med existentiella teman varje månad, söndagar 13.00-15.00

Varmt välkommen på dessa meditationsträffar med inriktning på sekulär medveten närvaro, där vi berör olika teman för varje gång och mediterar tillsammans. Syftet med träffarna är att erbjuda en gemenskap och fördjupning av meditationspraktiken inom olika livsområden, framförallt inom existentiella teman. Träffarna hålls av Maria Niemi, leg. psykoterapeut och docent som forskar på effekterna av meditation och yoga på hälsa och välmående.

Alla intresserade är välkomna, du behöver inte ha tidigare erfarenhet av mindfulness eller meditation.

Passens struktur:

Vi börjar med en stunds meditation eller annan form utav närvaroövning, som efterföljs av en frågestund och ett föredrag (se teman nedan). Sedan tar vi en paus med te/vatten, och avslutar med en stunds meditationsövning igen. Du kan komma i vanliga, bekväma kläder.

Kostnad:

Grundkostnaden för deltagandet är 200 kr, men du är varmt välkommen att betala mer eller mindre, efter din förmåga. Du kan betala per Swish på plats eller per faktura.

Lokalen:

Lokalen ligger i Gamla stan på Trädgårdsgatan 1. Notera att du behöver en portkod till lokalen, som du får per e-post när du anmält dig. Därför är det extra viktigt att du anmäler dig till passet.

Anmälan:

Per mail till maria@exvis.se du kan anmäla dig till enskilda träffar eller till fler träffar samtidigt (specificera i din anmälan vilken träff/datum det gäller). Din anmälan är bekräftad när du fått bekräftelsemail. Max 14 deltagare.

Kommande pass och teman:

2024-01-21: Tema – Vad är viktigt för dig i ditt liv?

2024-02-11: Tema – En meningsfull vardag

2024-03-17: Tema – Medveten närvaro och relationer

2024-04-14: Tema – Att känna hopp

2024-05-19: Tema – Kreativitet