Individuella samtal Maria Niemi

  • INDIVIDUELLA SAMTAL

Jag arbetar framförallt med vuxna. Olika arbetsområden är exempelvis stress, ångest, utmattning, livskriser, klimatångest, avsaknad av mening och hopp. Terapiformen passar dig som vill förstå dig själv och andra människor på ett nytt sätt, och vill leva ditt liv mer i linje med dina egna värderingar och det som känns viktigt för just dig. Vi undersöker hur det som du upplever som problematiskt hänger ihop med dina livserfarenheter och -val, och vad det egentligen är du söker och längtar efter.

Hur långvarig är en typisk terapi?

Vi börjar med att boka 3 inledande samtal där du får känna på det psykoterapeutiska arbetssättet. Sedan kommer vi överens om mål och antal sessioner. Hur många sessioner varierar beroende på problematik och önskemål. En korttidsterapi är på ca 15-20 veckovisa samtal, en längre terapi kan vara upp till ett par år. Jag erbjuder även kortare stöd- eller krissamtalskontakt på 5 samtal.

Kostnad och längd på samtalen

Just nu har jag ett specialerbjudande för dig som vill gå i terapi inom ramen för min vidareutbildning, under 2022-2023. Kostnaden är då 750 kr per samtal. Kontakta mig för mer information!

900 Kr per samtal, ett terapisamtal är på 45-50 min.

Lokal 

Trädgårdsgatan 1 i Gamla Stan i Stockholm

Jag erbjuder även samtal via patientsäker videolänk ifall du har svårt att komma till mottagningen.

Betalning

Du kan betala kontant, med Swish eller mot faktura.

Av- och ombokning av tid

Av- eller ombokning sker senast en vecka före bokad tid. Full avgift debiteras annars, oavsett anledning till av-/ombokningen.

Kontakt

Skicka e-post till maria@exvis.se eller ring mig på 0737887442, så återkommer jag så snart som möjligt

Om mig

Jag arbetar med integrativ psykoterapi. Detta innebär att jag jag väljer den metoden som jag tycker passar dig bäst, utifrån den problematik och de mål som du vill arbeta med.  Jag kombinerar således det psykodynamiska affektfokusreade arbetssättet med mindfulnessbaserade interventioner, och är även erfaren inom Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Jag har grundläggande psykoterapiutbildning från St Lukas Utbildningsinstitut, samt utbildning i Mindfulnessbaserad Stressreduktion i grupp från Oasis Institute och Center for Mindfulness, Sweden. Jag går för närvarande en vidareutbildning i psykoterapi (steg-2) på Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling, SAPU. Jag bedriver även terapi på finska och engelska samt talar dessa språk flytande. Jag är medlem i Riksföreningen Psykoterapicentrum (Mer om Maria).

GDPR förteckning för individuella samtal med Maria Niemi

Ansvarig för hantering av personuppgifter är Maria Niemi. Vänligen kontakta mig vid frågor på maria@exvis.se