MINDFULNESSKURS – MBSR

  • KURS

Många av oss lever våra liv utan full närvaro. Tiden rinner iväg allt snabbare och vi springer fortare och fortare, men blir ändå inte nöjda och vet inte alltid ens varför vi har så bråttom! Resultatet blir en känsla av otillräcklighet, stress, utmattning, trötthet, och meningslöshet. Många av oss hamnar lätt i prestationskrav och självkritik istället för att känna efter och ägna oss åt det som känns viktigt och meningsfullt. Allt mer forskning visar att mindfulness kan hjälpa oss att hantera och ta itu med det som orsakar stress i vårt liv.

 

Kursstart hösten 2023! (se fliken “fakta”)

Önskar du dig redskap för att skapa mindre stress och mer meningsfullhet? Prova då på den evidensbaserade mindfulnesskursen MBSR under hösten 2023! Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR©) – vänder sig till dig som upplever stress i ditt vardagsliv.

MBSR erbjuds inom vården för olika patientgrupper, samt i friskvårdssyfte. Den senaste sammanställningen av forskning på MBSR visar på signifikanta effekter på depression, stress, ångest, livskvalité och fysisk funktion (se länk). Socialstyrelsen nämner MBSR i sina senaste riktlinjer för depressionsprevention (från 2017).

Kontakt: Skicka intresseanmälan till maria@exvis.se, skriv då ditt namn och vilken föreläsning/kurs du vill anmäla dig till.
GDPR förteckning för denna kurs: Ansvarig för hantering av personuppgifter är Maria Niemi. Vänligen kontakta mig vid frågor på maria@exvis.se

Maria Niemi har över 15 års erfarenhet av att utöva mindfulness för egen del, samt har hållit kurser i MBSR på Karolinska Institutets personalfriskvård sedan 2010. Hon bedriver även forskning på mindfulness och har haft mycket nytta av sin mindfulnesspraktik i sitt föräldraskap med två barn samt i sitt samhällsengagemang och yrkesliv. Hon har genomgått MBSR-instruktörsutbildningar med kursens grundare, Jon Kabat-Zinn (http://www.umassmed.edu/cfm/), samt med Camilla Sköld (http://cfms.se)

Mer om Maria

 Omfattning: 8 grupptillfällen på 2 timmar 15 minuter samt en heldagsretreat på 7 timmar under en helgdag.

Innehåll: Programmet är upplevelsebaserat och innehåller kroppscanning, mindfulnessmeditation och mindfulness yoga samt reflektioner i grupp. Deltagarna rekommenderas att göra dagliga hemuppgifter, ungefär 45 minuter per dag, 6 dagar i veckan, med hjälp av inspelade mindfulnessövningar.

Kursmaterial: Veckovis kursmaterial ingår samt nedladdningsbara guidade meditationer

Antal deltagare: 8-12 personer

Kursstart

Start hösten 2023 och vi träffas på onsdagar kl. 17.30-19.45. Lokalen ligger i Gamla stan, på Trädgårdsgatan 1. Kursstart den 11 oktober (paus vecka 44) heldagsretreat den 25/11 klockan 09.00-16.00.

Innan kursen startar är du varmt välkommen på ett introduktionsföreläsning (gratis – se info här) den 13/9 eller den 27/9 klockan 17.30-19.00 (kräver föranmälan). Du har även möjlighet att tala i telefon med instruktören för en individuell konsultation före kursstart. Deltagande på introduktionsföreläsningen är inte en förtusättning för att få delta på kursen. 

Pris

Om du anmäler dig före den 29 September får du early-bird-pris 3500 kr! 

Ordinarie pris 4500 kr. 

Kontakt:  Skicka intresseanmälan till maria@exvis.se, skriv då ditt namn och vilken föreläsning/kurs du vill anmäla dig till.

GDPR förteckning för denna kurs: Ansvarig för hantering av personuppgifter är Maria Niemi. Vänligen kontakta mig vid frågor på maria@exvis.se

”En utmärkt lärare som skapade en väldigt trygg och bra atmosfär för kursens utveckling. Det var trevligt att delta i kursen utan förväntningar. Jag älskade det!”

”Kursen hjälpte mig sänka mina stressnivåer och bättre förstå vad jag vill i livet”

”Otroligt – speciellt hur övningarna påverkar sinnet!”