MINDFULNESSKURS – MBSR

  • KURS

Mindfulnesskurs för att öka den inre hållbarheten och resiliensen mot yttre påfrestningar. Många av oss lever våra liv utan full närvaro. Tiden rinner iväg allt snabbare och vi springer fortare och fortare, men blir ändå inte nöjda och vet inte alltid ens varför vi har så bråttom! Resultatet blir en känsla av otillräcklighet, stress, utmattning, trötthet, och meningslöshet. Många av oss hamnar lätt i prestationskrav och självkritik istället för att känna efter och ägna oss åt det som känns viktigt och meningsfullt. Allt mer forskning visar att mindfulness kan hjälpa oss att hantera och ta itu med det som orsakar stress i vårt liv.

 

Kursstart våren 2019! (se fliken “fakta”)

Önskar du dig redskap för att skapa mindre stress och mer meningsfullhet? Prova då på den mest evidensbaserade mindfulnesskursen MBSR under hösten! Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR©) – vänder sig till dig som upplever stress i ditt vardagsliv.

Om du önskar att må bättre och känna dig mer i balans och självkännedom eller om du känner dig stressad och pressad och önskar redskap för att kunna hjälpa dig själv att må bättre och leva ett liv som känns mer givande och meningsfull är denna kursen för dig. I kursen lär du dig att relatera direkt till det som händer i ditt liv och ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta stress, smärta, sjukdom, utmaningar och krav i vardagslivet, och frigör mer energi och fokus för att ägna dig åt det som är viktigt för dig.

MBSR erbjuds inom vården för olika patientgrupper, samt i friskvårdssyfte. Den senaste sammanställningen av forskning på MBSR visar på signifikanta effekter på depression, stress, ångest, livskvalité och fysisk funktion (se länk). Socialstyrelsen nämner MBSR i sina senaste riktlinjer för depressionsprevention (från 2017).

Kursen kan erbjudas på Svenska, Engelska eller Finska, och du kan även beställa en hel kurs till din arbetsplats/verksamhet för max 15 deltagare (se prisinfo under fliken “fakta”)

Kontakt: Skicka intresseanmälan till maria@exvis.se, skriv då ditt namn, adress och vilken föreläsning/kurs du vill anmäla dig till.
GDPR förteckning för denna kurs: Ansvarig för hantering av personuppgifter är Maria Niemi. Vänligen kontakta mig vid frågor på maria@exvis.se

Maria Niemi har över 15 års erfarenhet av att utöva mindfulness för egen del, samt har hållit kurser i MBSR på Karolinska Institutets personalfriskvård sedan 2010. Hon bedriver även forskning på mindfulness för gravida par, och har haft mycket nytta av sin mindfulnesspraktik i sitt föräldraskap med två barn samt i sitt samhällsengagemang och yrkesliv. Hon har genomgått MBSR-instruktörsutbildningar med kursens grundare, Jon Kabat-Zinn (http://www.umassmed.edu/cfm/), samt med Camilla Sköld (http://cfms.se)

Mer om Maria

 Omfattning: 8 grupptillfällen på 2 timmar 15 minuter samt en heldagsretreat på 7 timmar under en helgdag.

Innehåll: Programmet är upplevelsebaserat och innehåller kroppscanning, mindfulnessmeditation och mindfulness yoga samt reflektioner i grupp. Deltagarna förväntas göra dagliga hemuppgifter, ungefär 45 minuter per dag, 6 dagar i veckan, med hjälp av inspelade mindfulnessövningar.

Kursmaterial: Veckovis kursmaterial ingår samt nedladdningsbara guidade meditationer

Antal deltagare: 5-10 personer

Kursstart

Start hösten 2019 och vi träffas på torsdagar mellan kl. 17.30-19.45. Lokalen ligger i Hornstull på Långholmsgatan 20. Kursstart den 24 Oktober (uppehåll under sportlovsveckan 44), heldagsretreat den 8/12 klockan 09.00-16.00.

Innan kursen startar är du varmt välkommen på ett introduktionsseminarium (gratis – se info här) den 3/10 klockan 17.30-19.00 (kräver föranmälan). Du har även möjlighet att tala i telefon med instruktören för en individuell konsultation före kursstart.

Pris

Då vi för närvarande expanderar vår verksamhet erbjuder vi denna kurs till rabatterad pris under hösten – 3500 Kr för privatpersoner och 4375 Kr för företag.

Privatperson – 5000 kr totalt för 9 tillfällen, 25 timmar.

Företag – 6000 kr

Om du vill beställa en hel kurs till din arbetsplats/verksamhet, där dina anställda/medlemmar får delta, så är kostnaden för helkurs (max 15 deltagare) 43 750 Kr (om ni har en lokal) eller 49 750 kr (om ni inte har en lämplig lokal och behöver hyra den via mig)

Kontakt:  Skicka intresseanmälan till maria@exvis.se, skriv då ditt namn, adress och vilken föreläsning/kurs du vill anmäla dig till.

GDPR förteckning för denna kurs: Ansvarig för hantering av personuppgifter är Maria Niemi. Vänligen kontakta mig vid frågor på maria@exvis.se

”En utmärkt lärare som skapade en väldigt trygg och bra atmosfär för kursens utveckling. Det var trevligt att delta i kursen utan förväntningar. Jag älskade det!”

”Kursen hjälpte mig sänka mina stressnivåer och bättre förstå vad jag vill i livet”

”Otroligt – speciellt hur övningarna påverkar sinnet!”

Du hittar ljudfilerna för kursen på mitt Soundcloudkonto.